HTML

alvaszavar

Az alvászavart egyszerű kezelni, és gyorsan meg lehet szüntetni az álmatlanságot. Ha Te is alvászavarral küzdesz, ezen a helyen mindent megtudhatsz az alvással kapcsolatban.

Friss topikok

Archívum

A fáradékonyság és az alvászavar

2011.10.20. 16:52 álmatlanság

A fáradékonyság és az alvászavar

 

Sok tudós, akik az alvászavar kezelésén dolgoznak, összeszámolták pontosan, hogy életünk ¼-1/3-ad részét töltjük az alvás tevékenységével. Már érezhető ebből a számadatból is, hogy a nappali és alvási ciklus szoros kapcsolatban áll egymással. Mondhatnánk: egymás kiegészítői, amelyek szoros szimbiózisban alkotják biológiai háztartásunkat.

Ám, ha nem alszol rendesen, úgy nappali ciklusod is nehézkesebb, sikertelenebb lesz.

Talán Te is nehezen vagy egyáltalán nem tudsz elaludni éjjelente?

Ezt a problémádat bátran fel tudod felvállalni barátaid és szeretteid előtt?

Ne aggódj, most anélkül győzheted le a problémáidat, hogy a fél világ megtudná, hogy Neked elalvási problémáid vannak.

De mindenekelőtt nézzünk néhány számadatot, amit az alvásról kötelezően tudni kell.

Egy átlag felnőtt ember napi alvásigénye 6-9 óra között változik.

Ahhoz, hogy ráérezzünk, mennyire fontos azt a bizonyos arany középutat megcélozni, fontos megállapítás, hogy nem csak az van az emberre rossz hatással, ha keveset alszik.

Az is nappali fáradékonyságot okoz, ha valaki túl sokat alszik. Ezért kell foglalkozni a helyes napi alvásidő kialakításával, hogy nappal ilyen módon kihozhatjuk magunkból a legeslegtöbbet.

De vajon mi történik, ha nem alszunk eleget? Mert az egyértelmű, hogy a nappali-éjjeli ciklusokat forgatja fel fenekestül.

De miben mutatkozik meg ténylegesen a nem alvás?

Egyrészt, hogy napi fáradékonyságod munkádra, tanulásodra a teljesítőképesség határain belül fogja rányomni bélyegét.

Ha ugyanis folyton arra gondolsz, hogy mennyire fáradt vagy, azzal mindenre összpontosítasz, csak éppen arra nem, amire aktuálisan valójában kéne.

Másrészt lelkileg is türelmetlenebb, zavartabb leszel. Például el kezded elfelejteni a fontosabb időpontokat.

Mivel elméd a mélyalvási időszakban raktározza el memóriatáradba az információkat, de a mélyalvási időszakot csak elenyészően kevésszer éred el éjjelenként, ezért folyamatosan elcsúszol a határidőkkel, amelyeket be kéne tartanod, s ilyenkor már érzed: itt nagy a baj.

A megoldás előtt azonban tisztáznunk kell, hogy az alvászavarnak mely alternatíváiról van tudomásunk teljes bizonyosságunk.

Az alvászavaron biztosan megkülönböztetünk olyan embereket, akik nem tudnak elaludni, és olyanokat, akik ugyan elaludnak, de nem a megfelelő minőségben.

Mindkettő tehát probléma, ugyanis a megfelelő időmennyiség egyenes arányosságban áll a minőséggel. Ha valamelyikbe hiba csúszik, az az egész alvásidő hatékonyságán meg fog előbb-utóbb látszódni.

És még egy utolsó számadat, mely mutatja, hogy nem lógsz ki a sorból, ha alvászavar a betegséged.

Ugyanis ebben a problémájában a mai magyar lakosság 30%-a szenved olyan mértékben, hogy már orvosi segítségre is szorul.

Ez pedig egy elrettentő példa.

Általában az orvos gyógyszeres kezelést javasol a páciensének. Aki pedig alvásterapeutától kér segítséget, annak általában meg nincs a pénztárcájában elegendő összeg, hogy részt vegyen a különféle segítő terápiás alkalmakon.

A választás tehát nem egyszerű. Az egyikre kevés a pénzünk, míg a másiktól ódzkodunk, mert a gyógyszert nem akarjuk szedni, csak az orvos javaslatára kényszerülünk erre a megoldásra.

Te melyik megoldást választod?

Nekünk tudomásunk van olyan természetes gyógymódokról az alvászavarra vonatkozóan, amelyek nem kerülnek százezrekbe, ahol csak a saját akaraterődre, kitartásodra van szükség.

Összegyűjtöttük a leghatékonyabb segítő megoldásokat, amelyek lelkileg képesek feloldani az alvászavar összes jelentkező problémáját.

Ha szeretnéd, hogy újra a békés álmok álmodója legyél, akkor az alvászavar megszüntetéséért kérlek, KATTINS IDE.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alvászavar álmatlanság altató ellen altatók

A bejegyzés trackback címe:

https://alvaszavarmegszuntetese.blog.hu/api/trackback/id/tr833317941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása