HTML

alvaszavar

Az alvászavart egyszerű kezelni, és gyorsan meg lehet szüntetni az álmatlanságot. Ha Te is alvászavarral küzdesz, ezen a helyen mindent megtudhatsz az alvással kapcsolatban.

Friss topikok

Archívum

Az alvászavar megismerése

2011.10.20. 21:15 álmatlanság

Az alvászavar megismerése

 

Az alvászavar problémája nem újkeletű hazánkban. Mégis, az elmúlt tíz évben rohamosan nő az alvászavarral küzdő betegek száma, az elmúlt öt évben pedig gombamód szaporodnak az alternatív gyógymódokat tanácsoló alvás terapeuták.

A helyes gyógymódot azonban egyre nehezebb megtalálni. Pont a már említett növekvő kínálat miatt.

Te mikor tapasztaltad életedben először, hogy nem alszol jól éjszakánként? Periódusokban, vagy folyamatosan nehezen tud bekövetkezni az elalvás?

Ha ugyanis periódusonként jelentkezik ez a gyötrő állapot, akkor valószínűleg a tested jelez a külvilág felé. A férfiaknál túlzott fizikai leterheltség következtében mutatkozik mindez. A nőknél pedig a havi hormoningadozás következtében jöhet elő a nehezen elalvás jelensége.

A teli hold esete a szakembereket nagyon megosztja. A babonákban hívők mondjak biztosra, hogy a teli hold megzavarja a lelket, testet egyaránt, ezért olyan nehéz azokban a napokban elalvás.

A valóság az, hogy bizonyosan van hatása a teliholdnak biofizikai módon is az emberi szervezetre, de ez elsősorban a nők hormonszintjére van elsősorban erős hatással.

Természetesen ezek egyike sem foglalja magában, az alvászavar konkrét okát.

Az alvászavar ugyanis nem ezekhez köthető, következetes periódusokban következik be. A szakaszok ugyanis az alvászavar esetében nem egyenletesen követik egymást, hanem össze-vissza.

Nincs kimutatott tény, mikor következne be pontosan, éppen amikor rosszul alszol. Ezért olyan idegtépő ez az alvászavar-jelenség.

A sok-sok régebbről, vagy újonnan felbukkanó módszerekről már beszéltünk, s pont ebből a növekvő kínálatból nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A napjaink zeneterápiás módszerei nagyon hasznosnak és valóban hatékonyaknak mondhatók, azonban a csoportos foglalkozásokat nem mindenki szereti. Sőt. Sokan kifejezetten nem tudnak több ember előtt beszélni személyes problémájukról.

A magyar társadalom eleve zárkózott alkatú, ám a pszichológus szakemberek szerint, ez mostanra már túlzott bezárkózást jelent a magyar emberek körében.

A különféle terapeutikus csoportos beszélgetések pont ezen a zárkózottságon hivatottak oldani.

Az esetek többségében némi változást ugyan el lehet érni, de fél év múlva az oldottsági szint, amit a kezelésekkel el lehet érni, újra előjön.

A különféle terápiás alkalmak tehát jók, de csak ha szinten is van tartva az elért eredmény. Ez vonatkozik természetes az alvászavaros kezelésekre is.

A probléma csak az, hogy egy ilyen kezelés hetente legalább két alkalommal célszerű, amely egyáltalán nem pénztárca kímélő.

Gyűjtögetni meg nincs idő, hiszen, ha az ember sokat vár az alvászavar orvoslására, könnyen megeshet, hogy zavara akár a drasztikussági szintet is eléri, amikor már kizárólag szinte csak rövid távon az erős gyógyszeres kezelés segíthet.

Legsúlyosabb esetben akár kórházi bent léttel is egybe kötve.

Mindenesetre a legtöbb szakember elsősorban a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, ami szintén megszívlelendő, de akkor mi van azokkal, akik most ebben a percben betegek?

Mert Neked most van szükséged a segítségre.

Hiába látod a számtalan módszert a gyógyszerestől a terápiás kezelésekig, a személyiségfejlesztésektől a gyógyteák hihetetlen „csodájáig”, ha Te most akarsz tartósan változtatni életeden, hogy újból édes legyen minden éjszakád.

Ehhez mi most megadjuk a legfontosabbat, mert eláruljuk a titkot, hogy ne legyen gondod az elalvással. Hosszú távon sem.

Az alvászavar leküzdhető. Ehhez a módszer, az eszköz adott. Holnaptól már akár Te is boldogan ébredhetsz fel, és nem fog fájni a fejed, nem fogod rosszul érezni magad a fáradtságtól. Minden megoldható.
 

Az alvászavar  megismeréséért már csak KATTINTS IDE.

Szólj hozzá!

Címkék: alvászavar álmatlanság altató ellen altatók

A bejegyzés trackback címe:

https://alvaszavarmegszuntetese.blog.hu/api/trackback/id/tr953318593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása