HTML

alvaszavar

Az alvászavart egyszerű kezelni, és gyorsan meg lehet szüntetni az álmatlanságot. Ha Te is alvászavarral küzdesz, ezen a helyen mindent megtudhatsz az alvással kapcsolatban.

Friss topikok

Archívum

2011.10.20. 16:56 álmatlanság

Az alvászavar mindig a lélekben dől el

 

A szakemberek véleménye megosztott, hogyan is lehetne kezelni a legeredményesebben az alvászavar problémáját a pácienseknél. Azonban abban mindenki egyetért, hogy a beteg önmagához viszonyulása a legfontosabb. Hogy mit is jelent ez?

 

A kellő időbeni felismerést. Ha már most a takaró szélét rágod éjszakáként, de mégsem tudsz elaludni estéről estére, ott már nagy a baj. Főleg, mert egy helyben toporogsz, de nem jutsz előbbre, másrészt pedig, aki három hétnél több ideig is ebben szenved, ám mégsem tapasztal semmilyen változást, az már a krónikus alvászavar kategóriájába tartozó. És általában rögtön gyógyszeres kezelésre szorul, akár még be is kell feküdnie valamilyen alvásközpontba a gyorsabb regenerációs folyamat elindításáért.

 

Megoldási javaslatokat tehát kaphatsz, de ha önmagad nem ismered fel időben a bajt, és nem állsz hozzá kellő akarattal, az orvos is nehezebben fog tudni segíteni. Drasztikus esetben nem is fog tud majd mit tenni.

 

Szerinted miből áll egy alvási folyamatunk? Nem szabad azt hinni, hogy amint elaludtál, rögtön mélyen alszik idegrendszered. Először csak szenderegsz, aztán jön a felszínes alvás, a közepes, majd végül a mély fázis időszaka. Természetesen érthető, hogy élettani okokból ez utóbbi a kiemelendő. Ilyenkor pihennek meg az idegsejtek. Élvezik, hogy végre nem kell dolgozniuk. De nem csak az idegsejtek. Sejtjeid milliója lógatja a lábát ilyenkor, aminek eredménye, hogy 7,5 órai alvás után arcod kisimul, nem lesznek táskák szemed alatt, hanem boldognak érzed majd magad, s ezt a külvilág is meg fogja jegyezni számodra. Teljesen pozitív tettekben megnyilvánulva. Viszont ezért a bizonyos 7-7,5 órai alvás a minimum. Ennyit muszáj pihenned. Az sem jó, ha túl sokat, az sem, ha túl keveset alszol. Bizony, az alvásnál is az a bizonyos arany középút számít.

 

Ami tehát fontos, a felismerés „komolysága”, legjobb esetben a prevenció, azaz a megelőzés, ami még nem jellemző Magyarországon, pedig hát minden ötödik magyar lakos nehezen alszik el. Már a kisgyermekek is. Az ő esetükben a külső körülmények a legmérvadóbbak. De Te is odafigyelhetsz a kiszellőzött, tiszta, oxigéndús levegő meglétére, a csendes, fénytől mentes hálószoba kialakítására. Kis dolgoknak tűnhetnek ezek, de sokszor a kis dolgok teszik olyan naggyá a belső, tudatalatti feszültséget, hogy az álmatlanság a későbbiekben mély alvászavart von maga után.

 

Segíteni természetesen lehet. Szakembertől, legyen az orvos, valamilyen alvásterapeuta, vagy a gyógynövény világban jártas hozzáértő. Már-már annyiféle megoldási módszer, meg terápiás eszköz van, hogy nem is lehet választani. Mondjuk, a pénztárca mindig egy gongszó ilyen esetben, hiszen nem mindent engedhetsz meg magadnak Te sem. A terápiás, csoportos kezelések meg hiába lehetnének hatékonyak, ha sokan csoport előtt, nem tudnak és valójában nem is akarnak beszélni személyes problémájukról. Lehet, hogy Te sem és valljuk be, ez azért valamilyen szinten érthető is.

 

Ezért adj magadnak egy esélyt, hogy a következőkben megnézel egy számodra pénztárca kímélő, mégis nagyon hatékony módszert a jó elalvásod érdekében. Gondolj bele, milyen lenne a napod, ha úgy kezdődne, mint egy filmben, amely a Te filmed? Kérdés, milyen film pereg a képzeletedben. Ha ebben a filmben gyönyörű és vidám vagy, türelmes és szeretetreméltó, akkor most ezt megvalósíthatod. A lehetőség adott, ezennel véget ért az alvászavar időszakod. Ennek jobbításáért most már csupán csak KATTINTS IDE.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alvaszavarmegszuntetese.blog.hu/api/trackback/id/tr773317956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása