HTML

alvaszavar

Az alvászavart egyszerű kezelni, és gyorsan meg lehet szüntetni az álmatlanságot. Ha Te is alvászavarral küzdesz, ezen a helyen mindent megtudhatsz az alvással kapcsolatban.

Friss topikok

Archívum

2011.10.20. 16:56 álmatlanság

Az alvászavar nappal is bénít

 

Hetek óta mintha minden lelassult volna körülötted? Sajnos a világ tempója nem változott, legfeljebb gyorsult, de a Te fejedben azonban valóban lelassultak az események fáradtságodnak köszönhetően.

 

Milyen régóta nem alszol jól? Mert ha három hétnél már régebbi gyötrődéseidnek hossza, ott már valóban komoly a baj, melynek alap-problémáját csak az orvos tudja kideríteni. Az orvosok mellett pedig ott vannak ugye még az alvásterapeuták, na meg, a különféle gyógynövény világban jártas szakemberek.

 

Választék tehát van. Nagy a piac, ahol itt is szintén megannyi információt árasztanak Rád, amelyben nehéz megtalálni, ami számodra a legmegfelelőbb lenne. Éppen ezért érdemes egy saját felmérést készítened saját alvási szokásodról. Ez az ún. alvási napló készítése. Nem napi vagy heti terv, simán alvási napló. Mindössze fel kell jegyezned, hogy a héten elalvásod idejétől számított 6 órán belül ittál-e koffeint vagy alkoholt, és, hogy az elalvásod idejétől számított 2 órán belül pedig ettél-e valami nehéz ételt. Fontos, hogy a napi 7,5 órás minimum alvásidőt teljesítened kell. Nincs kibúvó. Az is fontos, hogy elalvásod előtt picit szellőztess ki szobádban, hogy friss és oxigénnel dús legyen a levegő számodra. Az idegrendszered az alvásidő alatt töltekezik fel oxigénnel. Ha nem kap elegendőt, pihenni sem tud, a regenerációs folyamatról nem is beszélve. Sokan, még éjjel is felkelnek csak azért, hogy egy kis friss levegőt eresszenek be az éjszaka csendjéből. Mindegy, ha odakint már hideg van. Egy kis meleg mamusz, nagy köpeny, és elegendő pár perc, hogy újra visszaaludhass. Természetesen bezárhatod vissza az ablakot. A lényeg a szellőztetésen van. Akkor is csináld, ha nem érzed szükségét, pedig már régen volt szellőztetve.

 

Miután alvási naplód egy hét utáni töltögetésed után is azt tapasztalod, hogy nem lett jobb a helyzet, összegezz. Vajon miben lehetne változtatnod? Mi a célod? Mert, ha valóban reggelente fitten és tele életenergiával akarsz kipattanni ágyadból, akkor bizony legalább 7 órát aludnod kell. Ezt nem úszod meg.

 

Nos, ha idővel úgy látod, hogy egyedül már tudol segíteni helyzeteden, kénytelen vagy felkeresni szakembert. Ezek közül is választhatsz, hiszen sok az erre specializálódott szakember, ami nem is meglepő, hiszen hazánkban minden ötödik embernek így vagy úgy, komolyabban vagy enyhe módon, de van gondja az alvással.

 

De mi történik, miután felkerested az orvost? Mert minden bizonnyal a doktor a sok száz féle altató közül írja fel majd valamelyiket. De Neked kedved lesz ezeket az ismeretlennek tűnő pirulákat lenyelni? És ha nem akarod, vajon miért ellenkezel ellene ennyire hevesen? A válasz az, hogy egészen egyszerűen szervezeted a visszautasító reakcióval jelzi, ha valami természetellenes akar éppen bekerülni belső működésébe. Ez egy ösztönös velejárója az embernek.

 

De ha már nem gyógyszer, mi lehet még? Alvásterapeuta, zeneterápia, mind-mind olyan szépen és jól hangoznak, de kevésbé elterjedtek még Magyarországon, és hát egyáltalán nem pénztárcakímélő egyik ilyesfajta újdonságba belefogni.

 

Én mégis azt mondom: van megoldás. El tudod érni, hogy leküzd alvászavar nyavalyád, hogy végre megint úgy kezd el a napod, hogy lift helyett inkább a lépcsőt válaszd, a negatív gondolatok után jöhetnek a pozitívak. Nem mondom, hogy egyszerű lesz, hiszen a Te saját döntésedre és változtatni akarásodra van szükség. Most valóban elérhető ez számodra, hogy újra az édes álmok álmodója legyél újra. Mert megoldás van. Mindez megismeréséért, KATTINTS IDE.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alvaszavarmegszuntetese.blog.hu/api/trackback/id/tr773317954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása