HTML

alvaszavar

Az alvászavart egyszerű kezelni, és gyorsan meg lehet szüntetni az álmatlanságot. Ha Te is alvászavarral küzdesz, ezen a helyen mindent megtudhatsz az alvással kapcsolatban.

Friss topikok

Archívum

Az alvászavar nem csak az időseket támadja!

2011.10.20. 16:52 álmatlanság

Az alvászavar nem csak az időseket támadja!

 

Ahogyan a körülöttünk lévő követelmények egyre változnak -hogy még többet kell dolgozni a meglévő életvitel fenntartása/jobbítása érdekében-, úgy terhelődik egyre inkább belső működésünk is. 

Érezted már, hogy fájt valaha erősen a fejed napközben? Mert az minden valószínűség szerint egy jelzés szervezetedtől, hogy keveset aludtál az éjjel.

Kilépni a mókuskerékből azonban nehéz, ezért hiába fogadjuk meg, hogy majd a következő este többet alszunk, ez valahogyan sosem következik be. 

Pedig az alvást addig lehet kihasználni, ameddig van.

Egy bizonyos idő után belépve a 62.életévbe, már egyre gyakoribbak az alvászavart jelző problémák.

A jó alvás ennek értelmében valamilyen szinten korhoz kötött.

„De mi van, ha én már nehezen alszom el most is, pedig még messze állok a 62-től?” –teszed fel most a kérdést jogosan.

Hiszen éppen a társadalmi követelmények miatt ér annyi stressz nap mint nap, hogy nem tudsz lenyugodni, ezáltal a pihenés stádiumát is egyre nehezebben tudod elérni.

Egy idő után pedig már kevés lesz azt mondogatnod magadban, hogy „majd holnap változtatok, majd holnap változtatok”.

Az alvászavar egyik napról a másikra fajulhat krónikussági szintre, amit alap esetben senki nem akar magának, mégis észrevétlenül bekövetkezik mindez.

Ilyenkor jön már végső kétségbeesésben az orvos felkeresése, aki egy gyors diagnózis felállítása után, a gyógyszeres kezelést fogja javasolni.

Hogy miért?

Mert mondhatja, hogy Te inszomniában, azaz álmatlanságban, alváselégtelenségben szenvedsz, vagy mondhatja, hogy már Nálad a hiperszomnia, azaz a nappal bekövetkező nappali aluszékonyság jellemző, minden esetben receptet fog felírni a számodra, mert orvosként neki ez az érdeke.

Ha az alvászavar okaira akarunk tényszerű választ adni, akkor általánosságban elmondható, hogy az alvászavar hátterében elenyésző az az eset, amikor testi hatás miatt nem tud az illető elaludni.

Mert az esetek 90%-ában lelki tünet az, ami miatt nem jön az elalvás.

Ilyen esetben az orvos mindenképp csak egy kezdő löketet tud adni, amikor azt mondja: rendezd magadban el másnapi teendőidet, hogy nyugodtabban tudj elaludni, mert így biztosan gyorsabban fog menni az elalvás.

Ez csak egy tanács, egy gyorsan kitöltött recept mellé, amivel nem leszel kisegítve.

Sajnos, az is egy általános statisztikai adat, hogy a lelki problémákkal kevés esetben tud a páciens egyedül megküzdeni, főleg, ha már krónikus stádiumban jár alvászavara.

A krónikussági szint azt jelenti, hogy hét éjszakádból négyet nem tudsz úgy átaludni, hogy legalább a 7 órai alvás be ne következzék.

Napi 5-6 órai alvással a hét közepéig tudsz elleni, aztán azonban olyan erősen jönnek a jelek, hogy fáradt vagy, hogy Te magad sem ismersz már magadra.

Egyre türelmetlenebbé válsz társaiddal, nem lesz kedved semmihez, ráadásul már az alvás örömét sem fogod tudni kihasználni.

Szeretnél újra jókat aludni, mint egykor?

Mert vannak nagyon jó, segítő módszerek, amelyek elsajátításával Te is néhány hét múlva újra örömmel fogsz tudni majd gondolni az alvásra.

Nem fogsz rettegni az éjszakai óráktól, hanem megtalálod a titok nyitját, amivel gyorsan, egyszerűen és könnyen fog menni az elalvás.

Szeretnéd tudni miben áll a titok életünk nagy körforgásában, melyben az alvás mindennek a vég- és kezdőpontja?

Az alvászavar megszüntetésének válaszáért KATTINTS IDE.

Szólj hozzá!

Címkék: alvás alvászavar álmatlanság ellen altatók

A bejegyzés trackback címe:

https://alvaszavarmegszuntetese.blog.hu/api/trackback/id/tr763317943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása