HTML

alvaszavar

Az alvászavart egyszerű kezelni, és gyorsan meg lehet szüntetni az álmatlanságot. Ha Te is alvászavarral küzdesz, ezen a helyen mindent megtudhatsz az alvással kapcsolatban.

Friss topikok

Archívum

Miből tudhatod, hogy alvászavarod van?

2011.10.20. 16:51 álmatlanság

Miből tudhatod, hogy alvászavarod van?

 

Nem is gondolnánk, hogy hazánkban minden második ember nehezen alszik el éjjelenként, végső esetben nem is tud elaludni, hanem egész éjjel forgolódik ágyában.

Neked könnyen vagy nehezen megy az elalvás?

Nagyon fontos kérdés, hisz’ az egyik legalapvetőbb szükségletünkről beszélünk. Annyira szüksége van szervezetednek az alvásra, mint amikor, ha éhes vagy, eszel, ha pedig szomjas vagy, iszol.

A gyakorlatban az rajzolódik ki, hogy keveset beszélünk az alvás fontosságáról, holott alapszükségleteink egyike. Ezt ne felejtsd. Így, ha problémás az elalvásod, akkor azon mindenképp meg kell próbálnod változtatnod.

A saját további életminőséged fenntartása vagy jobbítása érdekében.

Na de, hogyan tudod azt felmérni, hogy valóban az alvászavar problémájában küzdesz?

Általános számítási adat ebben a betegségben, hogyha eleve nem tudsz a hét éjszakádból négyet rendesen átaludni, akkor ott már komoly lehet a baj.

A rendesen átalvás azt jelenti, hogy legalább átalszod a napi 7-8 órás minimum intervallumot.

Ehhez jön még a minőségi 7-8 órai alvás, amikor mélyalvási stádiumba tud kerülni idegrendszered, azaz nem álmodsz, nem végez szemed vagy lábad gyors mozgásokat.

A mélyalvás a legpihentetőbb idegsejtjeid számára. Ilyenkor tudnak ugyanis azok feltöltődni energiával, és ami a legfontosabb: ilyenkor a nap folyamán általad megszerzett információkat és emlékeket tudja elméd rögzíteni a legfontosabb információs bázisodba, a memóriádba.

Nem szabad senkinek abba a hibába esnie, hogy úgy próbál meg sok információt kevés idő alatt elsajátítani, hogy beszed valami agyi kapacitását növelő pirulát.

Egyrészt, mert az ilyen bogyók kevese kapható legálisan forgalomban is, másrészt, mert nagyon nagy az egészségromboló hatása. Nem mondom, hogy egy időre nem növelik az ehhez hasonló bogyók agyi memóriatárad befogadóképességét, de csak rövid távon.

A későbbiekben sokkal többet kell töltenie az ilyen embernek az ismétlésre, hiszen amilyen hamar bekerül elméjébe az így megszerzett ismeret, olyan gyorsan távozik is.

Legjobb, ha egy biztos életformát alakítasz ki saját magadnak. Biztos életformát, biztos időbeosztással, melyben fontos az alvás, és megkapja minden nap a neki kijáró 7-8 minimum alvásidőt.

Sok szakember, különféle terapeuták specializálódtak arra, hogy az alvászavar problémájával felvegyék a harcot, s segíthessenek páciensükön.

A zeneterápia az összes művészeti terápiával nagyon hasznosnak bizonyulhatnak, ám ezek még annyira gyerekcipőben járnak a hazai orvostani kultúrában, hogy a betegeknek nagyon meg kell fizetniük a most induló kezeléseket.

Ráadásul sokan feszélyezve érzik magukat, ha sok ember között kell beszélnie saját személyes problémájáról, márpedig ezek a kezelések mindig csoportosan szoktak zajlani.

Bizonyára érted már, hogy az alvászavar mindegyike mögött egyéni lelki problémák állnak.

Ha úgy érzed: nehéznek tűnik számodra egyedül megbirkózni a nehezen elalvás jelenségével, mi most támaszt, segítséget nyújtunk számodra.

Módszereinkkel új minőségbe tudod helyezni életed, hogy ismét vidáman, tele életenergiával tudd kezelni mindennapjaidat.

Ezennel tehát átnyújtjuk a legújabb lehetőségeket. Ezek elsajátításáért nem kell órákat a könyvtárban vagy a számítógép előtt ülve eltöltened.

Mi most összegyűjtöttük a számodra legfontosabb eszközöket, melyekkel újra gyorsan tudsz elaludni.

Ezek után biztosan nem kell már feleslegesen idegeskednek elalvásod miatt.

A legnagyobb örömforrásaid egyike lehet az alvás, hiszen már tudod a képletet: amennyire szüksége van szervezetednek az alvásra, olyan jó az alvás maga.

Ha most változtatni akarsz, alvászavarod kezelése érdekében KATTINTS IDE.

Szólj hozzá!

Címkék: alvászavar álmatlanság ellen altatók nyugtatók

A bejegyzés trackback címe:

https://alvaszavarmegszuntetese.blog.hu/api/trackback/id/tr213317937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása